Boek over J.P.J. Knol officieel gepresenteerd

WARFFUM – Het boek ‘J.P.J. Knol en Warffum door de jaren heen’ is maandag officieel gepresenteerd in het Spijslokaal van museum Het Hoogeland in Warffum.

Auteur Tjeerd Duursma uit Warffum overhandigde daarbij het eerste exemplaar aan de hoofdpersoon van het boek, Koos Knol uit Warffum. Vanwege de coronabeperkingen kon de feestelijke presentatie door slechts een 25-tal personen worden bijgewoond. 

Namens de Stichting Uitgaven Noord-Groningen heette voorzitter Teun Juk alle aanwezigen van harte welkom. Hij vertelde dat het verhaal over Koos Knol en Warffum meer is dan een verhaal over de hoofdpersoon. Daarbij gaf hij aan dat het heel mooi is dat Koos Knol, 89 jaar inmiddels, zelf het boek in ontvangst mag nemen. ,,Koos Knol is maatschappelijk betrokken en nog steeds bijzonder scherp van geest. En dat stemt tot dankbaarheid en vreugde”. 

Daarna was het woord aan Knol, die aangaf heel blij te zijn dat hij de verschijning van dit boek te midden van vele vrienden mocht meemaken. Hij bedankte de auteur, de uitgever en de drukker voor het vele werk dat zij samen hebben gedaan. Vervolgens sprak hij alle aanwezigen persoonlijk toe. Knol: “Er gaat van alles door je heen wanneer je een boek ziet waarin jezelf de hoofdpersoon bent. Toen ik vier jaar was, zat ik in ditzelfde gebouw op de Bewaarschool. Nu zijn we 85 jaar verder en ben ik over dezelfde steentjes als toen het gebouw binnen gelopen. Toch is er veel veranderd.”

Het boek kost 20 euro en is te bestellen op www.uitgavennoordgroningen.nl en verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel.

Via De Ommelander

Reizen Laos