Boekenmarkt en expositie in kerk Termunten

TERMUNTEN – In de kerk van Termunten worden op 9 en 10 oktober twee evenementen georganiseerd. 

Er zijn een paar jaar geen evenementen, zomermarkten en concertenin de kerk van Termunten geweest. Eerst was dat wegens een grote restauratie en vervolgens kwam corona.

Om dit jaar toch een voorzichtig begin te maken met evenementen worden op  9 en 10 oktober van 11.00 tot 17.00 uur een boekenmarkt en expositie van schilderijen georganiseerd.

De schilder Frans Brommer (1956) is autodidact. Hij schilderde en tekende vanaf zijn jongste jeugd, en dit virus had hem niet meer losgelaten. Eigenlijk wilde hij op zijn achttiende kunstschilder worden. Maar hij koos zoals zo velen voor een stabiel inkomen (in de verfbranche). 

Reclame en decoratie

Al op jonge leeftijd werd zijn talent herkend. Hij werd gevraagd als reclame- en decoratieschilder. Daarmee werd een eerste stap gemaakt naar zijn huidige stijl: de gladde olieverftechniek. Ook begeleidde Brommer vele kunstenaarsgroepen, maar pas in 2000 maakte hij de werkelijke overstap naar beroepskunstenaar. Hij vindt zijn inspiratie in de oude doorleefde gebruiksvoorwerpen, die hij weer gebruikt in zijn stillevens. Eenvoud in compositie, sfeer en harmonie zijn de kernwoorden. Door detail- en stofuitdrukking streeft hij een zo groot mogelijk realisme na. Brommer schildert dan ook naar waarneming in zijn eigen atelier.

Entree is beide dagen gratis.

Via De Eemslander