Boekenweekgeschenk voor burgemeester Hoogendoorn

Burgemeester Hoogendoorn krijgt het boek van Van Dis uit handen van bibliotheekcoördinatrice Jopie Rozenboom.

Burgemeester Hoogendoorn krijgt het boek van Van Dis uit handen van bibliotheekcoördinatrice Jopie Rozenboom.

HOOGEZAND – In de bibliotheek in Hoogezand ontving burgemeester Adriaan Hoogendoorn maandagmiddag het eerste exemplaar van het Boekenweekgeschenk van Nederland Leest: ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis.

In het kader van de jaarlijkse bibliotheekcampagne Nederland Leest krijgen bezoekers een boek van de bibliotheken cadeau. Er bestaat een senioreditie, ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis (een roman over een wandelaar in Parijs), en een junioreditie: ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp.

Tijdens de Nederland Leest-maand organiseert de bibliotheek tevens een schrijfwedstrijd met als thema ‘Over de grens’. Gevraagd werd om een verhaal op papier te zetten over een bijzondere ontmoeting met iemand over de grens. Die grens kon letterlijk zijn doordat je iemand uit het buitenland hebt ontmoet, maar je kunt ook iemand ontmoeten waardoor jouw grenzen zijn verlegd. Deelnemers kunnen hun verhaal tot 6 december opsturen naar schrijfwedstrijd@biblionetgroningen.nl. Alle voorwaarden voor deelname zijn te vinden op de website. Op 15 december is in de bibliotheek in Hoogezand de bekendmaking van de drie winnaars van de Schrijfwedstrijd Biblionet Groningen 2021. De drie winnende verhalen worden opgenomen als podcast en zullen te beluisteren zijn via het Spotify-konaal van Biblionet Groningen.

Na de ontvangst van het boek haalde burgemeester Hoogendoorn een tekst van Loesje aan: ‘Lezen is het bewijs dat je op twee plaatsen tegelijk kunt zijn’.

Het is dit jaar de tiende keer dat Nederland Leest werd georganiseerd met tevens een gratis boek. Het is deze keer, zo vindt Hoogendoorn, een mooi vormgegeven boek met een kleurrijke omslag en dat is wel eens anders geweest. ,,De eerste uitgaven waren in grauw zwart-wit en niet heel aantrekkelijk voor bezoekers om mee te nemen. Dat is nu een stuk beter.”

Adriaan van Dis komt op zaterdagavond 8 december over onder andere het boek praten in De Klinker in Winschoten en ook burgemeester Hoogendoorn is daarvoor uitgenodigd.

Via De Regiokrant