Boerenrockfestival gaat wederom niet door

DROUWENERMOND – Het Boerenrockfestival in Drouwenermond gaat ook dit jaar niet door. 

De veertiende editie van het vierdaagse festival zou plaatsvinden van 19 tot en met 22 augustus, maar vanwege de aanhoudende coronamaatregelen had het demissionair kabinet in overleg met de evenementensector besloten om alle meerdaagse evenementen in ieder geval tot 1 september af te gelasten. Daarmee is definitief een streep door de festivalzomer gezet.

De organisatie van het Boerenrockfestival is uiteraard teleurgesteld in het besluit. ,,We hadden toch wel de hoop dat het door zou kunnen gaan, eventueel met toegangstesten als dat noodzakelijk was geweest, maar het kabinet had nu het besluit voor ons genomen. Aan de andere kont hebben we nu wel eerder duidelijkheid. Eigenlijk zouden we pas op 13 augustus horen wat er mogelijk zou zijn, dus dat was best tricky geweest. Maar het blijft ontzettend jammer dat Boerenrock ook dit jaar niet door kon gaan’’, zegt Björn van der Veen namens de organisatie. De nieuwe editie staat gepland voor het weekend van 18 tot en met 21 augustus 2022. 

Kaarten blijven geldig 
Verplaatsen naar een andere datum later dit jaar was geen optie voor de organisatie, omdat dit te veel onzekerheid en risico’s met zich mee zou brengen. ,,Het treft niet alleen ons, onze vrijwilligers, onze leveranciers, partners en sponsoren, maar ook de bezoekers.’’ De gekochte kaarten blijven geldig voor het Boerenrockfestival 2022. ,,Kaarten retourneren mag ook, maar in de praktijk zien we dat daar weinig gebruik van werd gemaakt.’’ Nu is het voor de eerste organisatie echter eerst tijd om orde op zaken te stellen. ,,Even slikken en weer doorgaan, want: ‘Wie komt altied weer terug!’.’’

Via De Nieuwsbode