Boomkroonpad gaat weer open

DROUWEN – Bij het Boomkroonpad kon men wandelen door de toppen van de bomen. Nadat Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen onlangs haar deuren weer had geopend, mag ook het Boomkroonpad vanaf woensdag 19 mei weer open. 

,,We mogen weer bezoekers toelaten op het pad naar de toppen van de bomen. Natuurlijk onder voorwaarden: we werken met tijdssloten. Binnen elk half uur kunnen er 30 bezoekers starten met deze belevenis.’’ Om het Boomkroonpad verantwoord te bezoeken is men verplicht om via de website een kaartje te kopen met een tijdsslot. ,,Dit om iedereen de mogelijkheid te geven om de wandeling op een zo normaal mogelijke, maar verantwoorde manier te beleven. Tickets zijn te koop via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/beleef-het-boomkroonpad.

Meer activiteiten
Er is echter nog meer te beleven bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Het Buitencentrum is het startpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes en er zijn bijzondere routes voor kinderen. ,,Voor de kleinsten is er een aangepaste vorm van het Kabouterpad, maar het plezier zal er niet minder om zijn. Een rode puntmuts en het kabouterspeldje mogen de kinderen mee naar huis nemen. Verder hebben we de Simonspecht-route van 2,5 kilometer en voor de iets oudere kinderen het Indianenpad. Ook kunnen de kinderen hun energie nog kwijt in het Lorkenspeelbos of op de speelweide.’’

Buitencentrum Boomkroonpad is van 19 mei tot 1 november dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. ,,Natuurlijk hanteren wij de richtlijnen van het RIVM en willen wij dat onze bezoekers een fijne tijd mogen beleven bij ons.’’ Bospaviljoen De Woudstee is 7 dagen per week open: van 10.00 tot 12.00 uur voor take-away en van 12.00 tot 17.00 uur is het terras geopend, zodat bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje kunnen nagenieten van een bijzondere natuurbeleving. 

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos