Borger-Odoorn trapt campagne Doortrappen af met fietstocht

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn organiseert op donderdag 3 juni, Wereldfietsdag, een fietstocht voor senioren. 

Het is meteen ook een uitgelezen dag om de campagne Doortrappen onder de aandacht te brengen, die is gericht op het stimuleren en motiveren van senioren om zo lang mogelijk veilig te fietsen. Daarom organiseert de gemeente Borger-Odoorn deze fietstocht. Wethouder Nynke Houwing geeft het startschot en daarmee is de campagne ook in Borger-Odoorn een feit.

Sociale contacten
Wethouder Houwing benadrukt het belang van vitaal ouder worden: ,,Het gaat niet alleen om het behoud van soepele spieren, maar ook om het bevorderen en onderhouden van sociale contacten. Eenzaamheid ligt op de loer en we moeten elkaar daarom stimuleren om deel te blijven nemen aan sociale en sportieve activiteiten. Daarin willen we als gemeente ook optimaal faciliteren.’’ Petra van den Bosch, beter bekend als sportieve Combicoach van de gemeente, is het roerend met haar eens: ,,Wij zien gewoon dagelijks welk effect bewegen in groepsverband had. Daar kon echt geen pilletje tegenop hoor!’’

De Combicoach had een fietstocht van ongeveer 30 kilometer uitgezet. De tocht start tussen 13.00 en 13.45 uur vanaf het dorpshuis in Exloo, achter de basisschool aan de Hoofdstraat. Wie wel mee wil doen, maar geen fietsmaatje had, kon zich aansluiten bij Petra van den Bosch. Zij vertrekt om 13.45 uur. In verband met de voorbereidingen, is aanmelden verplicht. Dit kon via het activiteitenplatform www.actiefborgerodoorn.nl of rechtstreeks bij Combicoach Petra van den Bosch: p.vandenbosch@borger-odoorn.nl. Deelname is gratis. 

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos