Bouw Energiehuis Drenthe in Gieten is vertraagd

De bouw van Energiehuis Drenthe in Gieten had vertraging opgelopen.

De bouw van Energiehuis Drenthe in Gieten had vertraging opgelopen. (Foto: Henry Koops)

GIETEN- De bouw van Energiehuis Drenthe in Gieten had vertraging opgelopen. Ondernemers Saskia en Jacco Langebeeke hadden de bouw al graag afgerond gehad, maar door omstandigheden is dat niet gelukt. 

,,Ik had het graag anders gezien”, zegt Saskia Langebeeke. ,,Maar het is niet anders. Corona had invloed gehad. De drukte in de bouw zorgde ervoor dat de planning regelmatig bijgesteld moest worden en ook de materialen werden niet tijdig geleverd, waardoor de bouw vertraging opliep.”

Het Energiehuis moet een proeflokaal worden van moderne en energiezuinige technieken, waar bouwondernemers en particuliere woningeigenaren kunnen zien hoe je het energieverbruik in een huis tot een minimum beperkt. Het moet een impuls geven aan de vergroening van de economie door bijvoorbeeld ondernemers te informeren over verduurzaming. Zo kon men er straks terecht voor informatie over onder andere vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie, ramen & deuren, ventilatie, zonenergiewarmte en zonenergiestroom.

Er staat nu nog slechts een stalen raamwerk op de locatie waar vroeger jeugdsoos The House stond. ,,We gaan ervan uit dat de boel in juni wind- en waterdicht is”, hoopt Langebeeke. ,,Als alles verder meezit hopen we dat het pand aan het eind van het jaar opgeleverd kon worden. 

Het project kreeg 250.000 euro subsidie van de Provincie Drenthe voor een kwaliteitsverbetering van het centrum van Gieten. Het initiatief moet verpaupering van de leegstondende panden op deze locatie voorkomen. De subsidie komt niet in gevaar. Gedeputeerde Staten hebben de subsidietermijn voor het project op verzoek van de Gieter ondernemers verlengd. Voor de uitkering van de subsidie moet het project uiterlijk 1 mei 2022 zijn afgerond.

Via De Schakel

Reizen Laos