Brandweermuseum gaat weer open

Vanaf zaterdag kon iedereen de collectie van het Brandweermuseum weer komen bewonderen.

Vanaf zaterdag kon iedereen de collectie van het Brandweermuseum weer komen bewonderen.

SAPPEMEER – Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer mag, na maanden gesloten te zijn geweest, de deuren weer openen. Vanaf zaterdag 12 juni om 10.00 uur is iedereen weer welkom in het Brandweermuseum.

Iedere bezoeker krijgt een gratis drankje (koffie, thee of fris) aangeboden en de kinderen krijgen een lekker ijsje. Men kon ook de voertuigen bekijken, en alle andere brandweerattributen die mooi tentoongesteld stonden in het museum. Op het plein staat een Mowag brandweerauto uit Zwitserland en een radiografisch bestuurbare brandweerauto waar men mee op de foto mag. In de loop van de dag komt er een ‘nieuwe’ aanwinst voor de mooie collectie bij: een Austin brandweerauto die in het museum gestald werd.

Bezoekers dienen in het museum een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Bij de ingang ligt een bezoekersformulier dat ingevuld dient te worden. In het museum is een looproute gemaakt.

Het Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer is geopend op dinsdagavond en op iedere tweede zaterdag van de maand. Bezoekers kunnen zich aanmelden bij Marc Bakker: 06-51826079 of info@hbvvhs.nl.

Via De Regiokrant

Reizen Laos