Bruintje Beer en Branbergen in Streekhistorisch Centrum

STADSKANAAL – Bruintje Beer, de beroemde beer die het logo werd van koekjesfabriek Branbergen in Musselkonaal is jarig. Hij werd op maandag 8 november honderd-en-één jaar. 

Toen verscheen het eerste beeldverhaal over de beer in de Engelse krant Daily Express. De avonturen van Bruintje Beer werden vanaf 1929 ook in de Nederlandse kranten gepubliceerd. Het stripfiguurtje werd zo beroemd dat verschillende bedrijven het als beeldmerk voor hun producten gingen gebruiken. De brood- en banketfabriek van Branbergen uit Musselkonaal zette het figuurtje op zijn biscuitjes. Het bleek een gouden greep: Branbergen en Bruintje Beer werden bijna synoniem. Sinds 1995 staat er een standbeeld van de beer aan de Marktstraat in Musselkonaal. 

Ter gelegenheid van de verjaardag laat historicus Bert Roossien op zondag 7 november in de bibliotheek van Stadskonaal een beeldpresentatie zien over de geschiedenis van Bruintje Beer en de firma Branbergen. Als toegift worden er nog historische beelden van Musselkonaal vertoond. De voorstelling begint om 14.30 uur. Reserveren kon via de website van het SHC: www.streekhistorischcentrum.nl

In verband met de coronamaatregelen is het tonen van de corona-QRcode verplicht.  

Via De Nieuwsbode