Buitenfestival Staatsbosbeheer gaat niet door

DROUWEN – Het Buitenfestival van Staatsbosbeheer zou op zondag 19 september voor de elfde keer plaatsvinden bij Buitencentrum Boomkroonpad in de boswachterij Gieten-Borger.

Zou, want de organisatie had moeten besluiten om het Buitenfestival voor dit jaar te annuleren. ,,Naar onze mening kunnen wij onze bezoekers niet de beleving en gezelligheid bieden die we graag willen. Dit is een gevolg van de coronamaatregelen van het RIVM die wij zouden moeten hanteren voor een evenement van een dergelijke omvang. Tevens kunnen wij de veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers niet garanderen.’’ Staatsbosbeheer gaat ervan uit dat volgend jaar, op de derde zondag van september, weer een Buitenfestival georganiseerd kon worden.

Andere activiteiten
Wat wel kon en door gaat is het wandelen naar de toppen van de bomen. En er is nog meer te beleven bij Buitencentrum Boomkroonpad: het Buitencentrum is het startpunt voor verschillende wandelroutes en er zijn bijzondere speurtochten voor kinderen. Ook kunnen de kinderen hun energie nog kwijt in het Lorkenspeelbos of op de speelweide. ,,Of ga eens mee met een gids. Verschillende excursies worden het gehele jaar door georganiseerd.’’

Wie het Boomkroonpad wil bezoeken, moet via de webshop kaarten reserveren met een tijdslot. Tickets zijn te koop via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/beleef-het-boomkroonpad. Bij Bospaviljoen De Woudstee kon men na de natuurbeleving op het terras nagenieten. 

Via De Nieuwsbode