‘Camping Tirrelzicht’ op terrein De Twaalf Hoven

WINSUM – Op het terrein van De Twaalf Hoven in Winsum is een tijdelijke camping gerealiseerd met de toepasselijke naam Tirrelzicht. 

Een bungolowtent staat fier rechtop. Onder de luifel hangen feestelijke vlaggetjes en er staat een bloemetje op tafel. Het campingservies staat op een dienblad, uitnodigend. Klaar om de eerste gasten te verwelkomen. Dat is camping Tirrelzicht. De komende twee weken kunnen bewoners, cliënten en gasten hier proeven van de vakontiesfeer. Vakontie: ontspannen, genieten, samen zijn. Wie wil dat nou niet?

Iets wat veel mensen graag doen, of dat in ieder geval tot de verbeelding spreekt, is kamperen. Met je blote voeten in het gras, afwassen in het bijgebouw en met de wc-rol onder je arm naar het toilet. Een gevoel van vrijheid, ontspanning en de wereld om je heen beleven. Voor de mensen die in De Twaalf Hoven verblijven, is dat geen vanzelfsprekendheid.

Dat wil echter niet zeggen dat je het “gevoel van…..”niet kunt creëren.Vandaar de camping, op eigen terrein. Zo is het makkelijk te bereiken voor de campinggasten en kon ook worden aangeschoven als het niet lukt om heel lang te blijven. Er is genoeg te beleven: een spelletje, barbecue, jeu de boules in de beweegtuin, muziek of een mooi boeket samenstellen in de pluktuin.

En zo kon er ook een oogje worden gehouden op de bouwplaats van De Tirrel. Kijken hoe het vordert en leuk contact met de mannen van de bouw. Maar heerlijk onderuit met een drankje in de hand en wat lekkers op tafel hoort ook zeker bij vakontie. Er zijn geen overnachtingen in de tent. Maar vakontieliefdes worden niet uitgesloten.

Via De Ommelander