CDA Het Hogeland trekt er weer op uit

NOORD-GRONINGEN – CDA Het Hogeland had vrijdag een werkbezoek gebracht aan Ulrum en Wehe-den Hoorn.

Sinds de coronamaatregelen was dat niet of nauwelijks mogelijk maar de fractie is blij dat men nu eindelijk weer in gesprek kon met de bevolking. Eerst werd een bezoek gebracht aan de begraafplaats in Ulrum. Daar is elke vrijdagmiddag een groep van zo’n tien vrijwilligers aan het werk om oude graven op te knappen en schoon te maken. Fantastisch werk, vinden de CDA-ers, met als extraatje het persoonlijke contact onderling. Er is uitgebreid gesproken over het onderhoud van de paden en het groen en ook is het nieuwe gedeelte van de begraafplaats  bekeken.

Na het bezoek aan Ulrum had de fractie gesproken met vertegenwoordigers van Dorpsbelangen in Wehe-den Hoorn. In het dorp lopen verschillende projecten zoals de sloop van groepshotel De Ster en de ontwikkeling van dit gebied. Maar ook de herinrichting van de Mernaweg en de ontwikkeling van kunstcentrum De Ploeg zijn aan de orde in het dorp. 

De fractie werd verrast met een boottochtje en tijdens een wandeling door het dorp zijn verschillende aandachtspunten besproken, zoals de jeugdsoos, woningbouw en ook het contact met de gemeente. Omdat er nu veel speelt in het dorp loopt er een proef met de gemeente Het Hogeland in het kader van de Omgevingswet. In samenwerking met de inwoners werd gezocht naar oplossingen en invulling gegeven aan nieuwe initiatieven.

Via De Ommelander

Reizen Laos