ChristenUnie tevreden met komst testlocatie in Stadskonaal

STADSKANAAL – De gemeente Stadskonaal had sinds deze week een eigen Testlocatie voor Toegang binnen haar gemeentegrenzen. 

De testlocatie is gevestigd in supermarkt Jumbo Froukje Sloot aan de Beneluxlaan in Stadskonaal. Voor raadslid Frits van der Heide van de ChristenUnie was het ontbreken van een testlocatie van Testen voor Toegang in de gemeente vorige week reden om schriftelijke vragen te stellen. Voordat deze testlocatie, die werd gerund door Lead Healthcare, werd geopend, waren de inwoners van de regio Stadskonaal en Westerwolde aangewezen op locaties in Zuidbroek of in Emmen. Daar was men inclusief terugreis en het testen an sich liefst anderhalf uur mee bezig. Tenminste, als deze inwoner gebruik kon maken van een auto: met het openbaar vervoer is alleen de heenreis al anderhalf uur.

Van der Heide: ,,Ik ben blij dat nu alle inwoners, en dus ook degenen die om wat voor reden ook niet zijn gevaccineerd, weer mee kunnen doen aan het openbare leven. Het was voor sommigen echt een te grote drempel om voor een bezoek aan een restaurant, café of voetbalkontine soms drie uur onderweg te zijn om een toegangstest te regelen.’’ Ook voor de (horeca) ondernemers, die al zoveel te lijden hebben gehad, is dit goed nieuws. ,,Immers, een testlocatie om de hoek moedigt ongevaccineerden aan om ook deze ondernemers te blijven bezoeken. Voor de hele regio Zuid-Oost Groningen is deze testlocatie een welkome aanvulling.’’ 

Via De Nieuwsbode