Column: Grenzen

Jaren geleden hadden we in Europa nog binnengrenzen met echte grenswachters. Nu hebben we het over buitengrenzen aan de rand van Europa.

Het EK is in volle gang. Voetballers zoeken regelmatig de grens op van het toelaatbare. Grensrechters laten eerst even doorspelen om te kijken of het een doelpunt werd. De VAR kijkt dan of het buitenspel is geweest en trekt de grens.

In mijn vak trek ik ook regelmatig de grens: dit is wat u maximaal kunt lenen, meer zit er niet in. Aan de stijgende huizenprijzen lijkt echter geen grens te zitten. 

Er zit blijkbaar wel overduidelijk een grens aan de kennis en kunde, enthousiasme en inspiratie van onze bondscoach. En dan ook nog liegen dat hij de lijn van Koeman zou voortzetten. Er zit blijkbaar ook geen grens aan het liegen van onze bewindslieden.

Dat brengt mij op het volgende idee: De bondscoach kon zo de politiek in en Mark Rutte zou dan de nieuwe bondscoach kunnen worden. Als dat niet lukt kunnen ze beide altijd nog grensrechter worden. 

Hopelijk zit er wel een grens op de afkoopsom vanuit de KNVB. In een wedstrijd heb je het vaak over gemiste konsen. De KNVB had mij nog niet uitgenodigd voor een gesprek. Dat is pas een gemiste kons!

G.E. Kwak
Maatschappelijk Verantwoord Hypothecoloog

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos