Coming-out week in Oldambt

OLDAMBT – De gemeente Oldambt doet mee aan de komende coming-out week. Het motto daarbij is ‘Out & Proud voor jong en oud!’

De week van 11 oktober,is de coming-out week. Deze week is bedoeld om de zichtbaarheid en het zelfbewustzijn van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuele mensen in Noord- en Oost-Groningen te vergroten.

In dat kader werd ook in Noordoost-Groningen een aantal activiteiten georganiseerd.

Regenboogvlag

Het officiële startsein van de coming-out week werd gegeven door wethouder Gert Engelkens die op maandagochtend 11 oktober om tien uur de regenboogvlag zal hijsen voor het gemeentehuis in Winschoten.

Op 12 oktober werd in het filmhuis de film Lola ver la mer vertoond. Volgens de pers is dat een indrukwekkende film over een jonge transgender die via rouw misschien toch weer in contact komt met haar vader die ze al had opgegeven.

LHBTI-ontmoetingsfeest

Op vrijdag 15 oktober is er een groots LHBTI-ontmoetingsfeest met het motto Out & Proud voor jong en oud! Het feest vindt plaats in de Harbour Club in Winschoten van 20.30 uur tot 00.00 uur. 

De muziek op dit feest zal worden verzorgd door DJ Dusty, Dusting of the music. Op dit feest kunnen LHBTI-ers van alle leeftijden elkaar ontmoeten en vieren dat iedereen kon zijn wie die wil zijn. 

,,Het mág weer: dus ga uit je bol, trek je mooiste outfit aan en feest met ons mee!”, aldus de organisatie. Het evenement is gratis toegankelijk, met coronapas of testbewijs.

Meer informatie is te vinden op www.regenboogoldambt.nl

Via De Eemslander