Complotdenker opgepakt in Siddeburen

SIDDEBUREN – De Dienst Speciale Interventies had woensdagavond een inval gedaan in een woonboerderij aan de Oostwoldjerweg, net buiten Siddeburen. Daarbij werd de 53-jarige Wouter R. gearresteerd, een van de complotdenkers over zogenaamde pedonetwerken.

Naast de arrestant  nam de politie meerdere bezittingen in beslag, waaronder een auto. In de boerderij bevinden zich meerdere woonunits.

R. is een van de drie mannen die achter de complottheorie├źn zitten over vermeende netwerken van pedofielen onder hooggeplaatste Nederlanders. Twee andere verdachten verblijven in Spanje en Noord-Ierland. Onder anderen RIVM-topman Jaap van Dissel werd door hen al talloze malen bedreigd. Onlangs werden wegens bedreiging van Van Dissel nog twee vrouwen tot celstraffen veroordeeld.

R., die geen vaste woon- of verblijfplaats had, werd verdacht van opruiingen en bedreigingen. Hij zou een van de makers zijn van het zogeheten Red Pill Journal. Op een begraafplaats in Bodegraven werden tot ontsteltenis van de nabestondenden op een graf bloemen gelegd met teksten waarin melding werd gemaakt van een slachtoffer van pedo-netwerken.

Via De Eemslander

Reizen Laos