Creatieve Knoalsters laten zich zien bij Kunst op Noord

STADSKANAAL – De eerste plannen zijn zo’n twee jaar geleden al ontstonden. Komend weekend gaat de kunstroute Kunst op Noord, een kunstroute door Stadskonaal-Noord, daadwerkelijk plaatsvinden. In totaal 28 kunstenaars doen op 14 locaties mee. 

,,Kunst op Noord stond oorspronkelijk gepland voor november vorig jaar, maar door de coronamaatregelen is dat een jaar opgeschoven. Het moet een ongedwongen evenement worden vol sfeer en gezelligheid, met een mooie mix van kunst en ontmoeting’’, zegt Grieta Vosselman, die samen met Annelies Langenburg en Inge Pot namens Stichting Vrienden Semsstraatkerk en Ervaar-water de drijvende kracht is achter het evenement. De locaties waar de kunstenaars hun werk laten zien zijn onder meer Ervaar-water, de oude gymzaal van de Westerschool, in schuren en bij mensen in huis. ,,De locaties zijn herkenbaar aan de vlag met logo.’’ 

Diversiteit
Veel van de deelnemers die vorig jaar al mee zouden doen aan Kunst op Noord, zijn dit jaar wederom van de partij. ,,De reacties waren alleen maar spontaan en iedereen had er zin in. Wat ons vooral verbaasd is de diversiteit in het aanbod van de kunstenaars. Dat varieert echt van objecten en schilderijen tot keramiek.’’ In de oude gymzaal is bovendien een expositie te zien over de voormalige Westerschool en op de Jatrie, die in het konaal bij de Semsstraatkerk ligt, is ook kunst te zien.

Kunst op Noord is te bezoeken op vrijdag 5 november van 17.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 6 november van 10.00 tot 19.00 uur en op zondag 7 november van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, een brochure met alle deelnemers en de locaties is verkrijgbaar in de Semsstraatkerk en bij Ervaar-water. Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina van Kunst op Noord.

Via De Nieuwsbode