Crowfundingsactie voor verhuizing van Wilde Zwanen

UITHUIZEN – Er is een publieksactie in gang gezet om het kunstwerk Wilde Zwanen van Ploeglid Jan van der Zee te verhuizen van het oude onderkomen van Brunwerd naar de nieuwe school in het Boukemapark. 

Zoals bekend had de voormalige kleuterschool Zwanenhoek, die later een aanbouw kreeg en toen de openbare basisschool Brunwerd werd, geen functie meer. Tijdelijk fungeert het onderkomen vanwege de coronacrisis als testlocatie, maar uiteindelijk is er geen ontsnappen aan de sloopkogel. Het kunstwerk zal in september worden verwijderd en in oktober worden herplaatst. 

Acties

Nu is het zover dat er door een groep enthousiastelingen actie is ondernomen door een crowfundingsactie in het leven te roepen. ‘Met uw hulp vliegen de Wilde Zwanen naar de brede school’, aldus de groep. Een groot deel van de kosten is al bijeengebracht. Voor het laatste deel doet men nu een beroep op oud-leerlingen, kunstliefhebbers en sympathisanten. Ook worden er door de kinderen van de drie scholen acties gehouden.
Wie een sponsorbijdrage  an 20 euro of meer doneert, krijgt  je het sprookje “De Wilde Zwanen”, bewerkt door Kunny Luchtenberg en geïllustreerd door Linda Bouter.  Wie 500 euro of meer doneert krijgt een naamsvermelding in het boekje bij de lijst met sponsoren. Blijft er geld over, dan zal dat ten goede komen aan een kunstproject van de gezamenlijke basisscholen.

Bijdragen zijn welkom op NL36 RABO 0146 2533 88 (Bond Heemschut), onder vemelding van ‘Zwanen’, plus naam, adres , postcode en woonplaats. Die gegevens zijn nodig vanwege het beloofde boekje.

Via De Ommelander

Reizen Laos