Culturele Doedag vervolgd in Warffum en Uithuizen

WARFFUM/UITHUIZEN – In Uithuizen en Warffum staat zaterdag een Culturele Doedag op het programma. Afgelopen zaterdag hadden Winsum en Bedum al de primeur. 

Vele enthousiaste bezoekers deden er mee aan proeflessen muziek, theater, dans en beeldende kunst. Ook wethouder Eltjo Dijkhuis waagde zich aan een proefles gitaar én drums. Wie het gemist had, kon zaterdag in Warffum en Uithuizen alsnog zijn of haar hart ophalen.

‘Wat is dit leuk!’

Het waren blije gezichten en positieve reacties op de Culturele Doedag in Bedum en Winsum. Stralende koppies achter het grote glimmende drumstel of met zo’n prachtige viool in de hand. ,,Het doet me wel wat”, zegt een moeder. ,,Ik wil eigenlijk zelf ook wel weer op muziekles.” Ook Eltjo Dijkhuis, wethouder cultuur in de gemeente Het Hogeland, genoot zichtbaar toen hij in vijf minuten een liedje leerde spelen op de gitaar.

Programma Warffum

In de KunstKerk in Warffum geven van tien tot twee uur docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen piano, accordeon, dwarsfluit, drums, en workshops theater voor zowel kinderen als volwassenen. Balletschool Noord-Groningen geeft dans-proeflessen voor verschillende leeftijden. Docenten van de KunstKerk geven creatieve workshops. Popkoor Songbird uit Uithuizen sluit om half twee feestelijk af met een concert.

Programma Uithuizen

In Dorpshuis De Fakkel in Uithuizen geven van twee tot vijf uur docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen theater, piano, viool, drums, gitaar, slagwerk, koperinstrumenten en saxofoon voor zowel kinderen als volwassenen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is er AMV. Het slagwerkensemble SDG uit Uithuizermeeden geeft om drie uur een concert. Jongeren kunnen daarnaast de hele dag terecht in de werkplaats van de Rijdende Popschool in Jongerencentrum Express: er is een graffiti expo te zien, en jongeren vanaf 12 jaar kunnen meedoen met jamsessies en leren beats maken. Ervaring is niet nodig, aanmelden ook niet.

Unieke samenwerking

De Culturele Doedagen zijn een unieke samenwerking van vele cultuureducatieve en maatschappelijke partijen in Het Hogeland. De organisatie werd gedaan door Cultuurcentrum Hogeland: de nieuwe organisatie die is ontstonden uit de recente fusie tussen Muziekschool Hunsingo, Muziekschool Noordakkoord en Theaterschool Wonderboom. Vakland Het Hogeland ondersteunt de inzet van de vakdocenten.

De Doedagen worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van de locaties: De Meenschaar in Bedum, de Blauwe Schuit in Winsum, de KunstKerk in Warffum en dorpshuis De Fakkel in Uithuizen.

Het volledige programma per locatie en meer informatie is te vinden op cultuurcentrumhogeland.nl en op www.facebook.com/cultuurcentrumhogeland. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. De vakkundige docenten houden zich aan de geldende coronamaatregelen.

Via De Ommelander