Cultuurfonds trekt 11.000 euro uit voor Hogelandster projecten

NOORD-GRONINGEN – Vier projecten in Het Hogeland hebben een bijdrage gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen. Daar is in totaal 11.300 euro mee gemoeid.

Zo gaat er 2500 euro naar het project Alle Psalmen van Stichting JSB Records. De stichting had als doel het stimuleren van de Groninger orgelcultuur en vastleggen en verspreiden van kwalitatief hoogwaardig uitgevoerde klassieke orgelmuziek. Voor het project Alle Psalmen worden op zes orgels in verschillende kerken in Het Hogeland 24 psalmen opgenomen en verspreid via een YouTube-konaal. Hierdoor kunnen orgelliefhebbers in binnen- en buitenland van deze opnames genieten. De toekenning draagt bij aan de promotie van Groninger orgels en de improvisatietechniek van organisten werd onder de aandacht gebracht.

A Magical Christmas

Verder kent het Cultuurfonds 1800 euro toe aan dorpshuis ’t Klokhoes in Zandeweer voor de aankoop van theaterlicht en -geluid. De Stichting Waddenlicht uit De Andel krijgt voor de aankoop van geluidsapparatuur 4500 euro. Verder gaat er nog 2500 euro naar de in Bedum gevestigde Provinciale Brassband Groningen. De muzikonten gebruiken dit geld voor de concertreeks A Magical Christmas.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij bijdragen van het fonds ontstonden nieuwe culturele initiatieven en werd cultureel erfgoed behouden. In totaal had het fonds in dit derde kwartaal voor 80.423 euro 22 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie ondersteund. In de vergadering van 6 december behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen de aanvragen die in het vierde kwartaal ondersteuning krijgen.

Via De Ommelander