Cultuursector bedankt gemeente Midden-Groningen voor steun

Kielzog-directeur Ids Dijkstra leest de brief voor aan wethouder José van Schie.

Kielzog-directeur Ids Dijkstra leest de brief voor aan wethouder José van Schie.

HOOGEZAND – ‘Blij dat er weer meer kon’. Dat was de rode draad tijdens de woensdagmiddag in het Kielzog in Hoogezand gehouden bijeenkomst van de Culturele Compagnie, de Cultuursector Midden-Groningen samen met wethouder José van Schie.

Van Schie, wethouder van onder meer cultuur, kreeg bij aanvang van de vergadering een grote brief aangeboden door Kielzog-directeur Ids Dijkstra, waarin alle culturele verenigingen en instellingen het gemeentebestuur bedanken voor de steun die ze van deze gemeente hadden gekregen tijdens de coronacrisis. Van Schie toonde zich blij verrast met deze vorm van dank. ,,Ik ben blij dat we weer door kunnen gaan. We hebben dit allemaal verschrikkelijk gemist. We hebben alweer een paar dingen kunnen openen en opstarten en we hebben in de coronatijd zo goed mogelijk geprobeerd de contacten met jullie te onderhouden. En nu kunnen we weer los’’, aldus de wethouder.

De vergadering stond in het teken van de lancering van de campagne ‘Ontdek cultuur in Midden-Groningen’. De culturele sector had een flinke knauw gehad tijdens de coronaperiode, en kon wel een oppepper gebruiken. Dankzij budget vanuit het coronafonds van de gemeente en de overheid start deze week een campagne om cultuur weer onder de aandacht te brengen bij het publiek. Cultuur om naar te kijken, zoals een museum of een concert. Maar ook cultuur om aan mee te doen, zoals muziek- of schilderles. De slogan die werd gebruikt is dan ook ‘Ontdek je passie, Ontdek…’ De campagne omvat posters langs de weg en op andere plekken, advertenties, een speciale fietsroute en tips voor kinderen en gezinnen.

Via De Regiokrant

Reizen Laos