Cursus ‘Aan de slag met je DigiD’

NIEUW-BUINEN/BORGER – Iedereen had tegenwoordig een DigiD nodig om zelf overheidszaken online te regelen, bijvoorbeeld voor het online indienen van een declaratie bij de zorgverzekeraar.  Of hoe krijg je de QR-code op je smartphone? 

Daarom biedt de Bibliotheek Borger-Odoorn in de vestigingen in Nieuw-Buinen en Borger, in samenwerking met de Stichting Digisterker, een beginnerscursus ‘Aan de slag met je DigiD’ aan. Cursisten leren hoe ze handig informatie kunnen vinden en hoe ze iets moeten aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal over haar burgers weet, zoals de opbouw van de AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar een DigiD: de persoonlijke digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leren cursisten hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en hoe deze te gebruiken. Tijdens de cursus werd ruimschoots aandacht besteed aan de website van de gemeente Borger-Odoorn: Hoe maak ik een afspraak? Hoe vraag ik een nieuw paspoort aan?

Deelnemers moeten al wat ervaring hebben met computers en internet. Ze kunnen hun eigen laptop meenemen, maar ze zijn ook beschikbaar in de bibliotheek. De cursus duurt drie dagdelen en werd gegeven door docenten die de verschillende onderwerpen stap voor stap uitleggen. De cursus werd op woensdag 10, 17 en 24 november gegeven in de Bibliotheek Borger (al vol) en op woensdag 1, 8 en 15 van 9.30 tot 11.30 uur in Nieuw-Buinen. De cursus is gratis en alleen bedoeld voor inwoners van de gemeente Borger-Odoorn.

Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig. Aanmelden kon via www.bibliotheeknieuwbuinen.nl.

Via De Nieuwsbode