Dagbesteding aan ’t Knoal zet Renne Eiland voort

STADSKANAAL – De voormalige Renneflat en het naastgelegen boseilandje in Stadskonaal zijn vorig jaar door een groep kunstenaars voorzien van kunst. 

De kunstenaars gaven het stukje bos een naam: het Renne Eiland. Ook buurtbewoners en -groepen maakten kunstwerken die werden geplaatst in het bos. De gemeente Stadskonaal had Dagbesteding aan ‘t Knoal gevraagd om het project Renne Eiland voort te zetten. ,,We zagen begin dit jaar dat er weinig veranderd werd en dat veel kunstwerken in slechte staat verkeerden. Zo ontstond het idee dit project voort te zetten, maar wel met een andere doelstelling: de verbinding zoeken met burgers. We willen verbinding tussen jeugd en ouderen, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met psychische problemen en hen ook mee laten doen in de maatschappij ‘’, aldus Linda de Vries. 

Kunstroute
De dagbesteding gaat het eiland voorzien van zelfgemaakte kunst door hun cliënten. ,,Maar we willen ook gaan samenwerken met scholen, scoutinggroepen, andere dagbestedingscentra en buurtgroepen door samen te knutselen en kunst te maken. Zo verbind je iedereen op een positieve manier.’’ De groep Work 4 You zal het groenonderhoud voor z’n rekening nemen. De dagbesteding wil meer met het project: ,,We hopen dat een andere groep het na een jaar overneemt. Wij willen dan een stukje bos/grond in Musselkonaal voorzien van kunst. De gemeente zou er dan, in combinatie met horeca, een kunstroute van kunnen maken, waar toeristen en inwoners langs kunnen fietsen, wandelen of rijden.’’

Op woensdag 2 juni om 10.00 uur is de officiële opening van het project Renne Eiland. Deze werd verricht door wethouder Goziena Brongers van de gemeente Stadskonaal en cliënten van Dagbesteding aan ‘t Knoal en Dagbesteding Zorg in Hout.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos