Daniel Rowland bij Klassiek in ’t Veen

VALTHERMOND – Het seizoen van Klassiek in ’t Veen werd op zaterdag 29 mei vervolgd in concertboerderij Onder de Linden in Valthermond met een optreden van Daniel Rowland. 

Toen in 2002 de deuren van de concertzaal in Valthermond nog nat waren, was een van de eerste solisten Daniel Rowland. Rian de Waal zette zich altijd in om jonge musici het podium te geven, maar adviseerde Rowland direct zijn vleugels naar het buitenland uit te slaan. Nu komt hij gelauwerd, en als gevierde solist, na twintig jaar weer terug naar Valthermond. Dat doet Rowland samen met zijn partner, celliste Maja Bogdanovic en pianiste Nino Gvetadze. Indien de coronamaatregelen het toelaten, werd een programma gespeeld met het Schubert trio Es Groot en Shostakovitch trio in C mineur. Mocht het concert slechts een uur kunnen zijn, dan werd het programma aangepast.

Daniel Rowland groeide op tegenover de Stiftskerk in Weerselo, waar het door hem opgerichte Stiftfestival deze zomer voor de 17e keer plaatsvindt. Als artistiek leider van het festival nodigt hij elk jaar vele toppers uit de internationale muziekwereld uit, om samen een week lang hun passie voor klassieke muziek te delen op een prachtige locatie. Maja Bogdanovic beloont het publiek wereldwijd als een van de toonaangevende cellisten van dit moment. De Georgische Nino Gvetadze leidt een internationaal muziekleven als solist en kamermusicus. Tevens is ze artistiek directeur van het Naarden International Piano Festival.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos