De Belg Waterloo met frietkraam naar weekmarkt van Hoogezand

HOOGEZAND – De Belg Waterloo staat vanaf komend weekend elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur met de frietkraam op de weekmarkt van Hoogezand-Sappemeer.

Eigenlijk behoeft De Belg Waterloo nauwelijks nog introductie. Al sinds 1987 staat de familie Waterloo met een frietkraam in de stad Groningen. Het bedrijf werd gestart door Willy en Dinie Waterloo. De vader van Dinie was van Belgische afkomst, vandaar hun besluit om verse Vlaamse frites te gaan verkopen. Na het overlijden van Willy en Dinie Waterloo is het bedrijf voortgezet door de kinderen Harry, Milano en Anna. Zij verhuisden met het bedrijf naar Appingedam, en stonden sinds enkele jaren ook op vaste dagen met een kraam in Zuidlaren en Veendam. ,,We wilden graag verder uitbreiden”, zegt Milano. ,,En daarvoor hebben we ons oor te luister gelegd bij het publiek. Op Facebook hebben we gepolst waar men ons het liefst zag komen. Het is Hoogezand geworden.”

Recent werd De Belg Waterloo nog uitgeroepen tot de beste patatzaak van Nederland. ‘Perfect gebakken, goudbruin en met de lekkerste sauzen’, aldus de jury over de frites van De Belg Waterloo. De productie van de aardappelen gebeurt bij De Belg Waterloo in eigen beheer. De frites worden ter plaatse vers gesneden en gebakken in 100 procent plantaardig frituurvet; gescheiden van de overige snacks. ,,Van het land tot aan de klant”, omschrijft Milano het proces.

Om de komst naar de weekmarkt van Hoogezand-Sappemeer te vieren, geeft De Belg Waterloo aanstondende zaterdag een gratis frikondel cadeau aan klanten die de advertentie uit de Regiokrant van deze week inleveren. ,,We hebben er ontzettend veel zin in”, zegt Milano, die de frietkraam in Hoogezand zelf zal gaan bemannen. ,,Het is voor ons weer een fantastische uitdaging.”

Via De Regiokrant