De Corazon Singers gaan weer van start

De Corazon Singers zijn vol goede moed weer van start gegaan.

De Corazon Singers zijn vol goede moed weer van start gegaan.

HOOGEZAND – De Corazon Singers uit Hoogezand, een gemengd koor met een gevarieerd repertoire, zijn woensdagavond weer gestart met hun repetities. En dat werd een gezellig weerzien.

Op 11 maart 2020 werd er voor het laatst gerepeteerd, want plotseling was daar het coronavirus en stond de hele wereld op z’n kop. ,,Wij hadden dat jaar al behoorlijk wat optredens gepland stonden, maar die konden helaas niet doorgaan en ook aan het repeteren en onze gezellige avonden kwam een eind’’, blikt Zwanie Alting één van de bestuursleden, terug. ,,Gelukkig zijn al onze leden ons koor trouw gebleven, maar wel zijn tot onze spijt in de tussentijd twee koorleden overleden.”

Het koor bestaat nu uit 49 enthousiaste leden, die worden ondersteund door een dirigent, geluidsman en een roadie. Er werd in het Nederlands, Engels, Duits en Gronings gezongen en recentelijk hebben zich zeven nieuwe leden aangemeld. Alting: ,,Het zingen in groepsverband was op een gegeven ogenblik wel weer toegestonden, maar dat moest in zigzagformatie en rekening houdend met de 1,5-meterregel. Dat was voor ons onmogelijk, omdat we een vrij groot koor zijn en daar de ruimte gewoonweg niet voor hadden.”

Hoewel het repeteren lange tijd niet mogelijk was, had het bestuur van het koor altijd contact gehouden met de leden. Ook is er in juli nog een gezellige avond gehouden met inachtneming van de coronamaatregelen en dat werd een zeer geslaagde avond. ,,Nu de maatregelen versoepeld zijn, kunnen ook wij eindelijk weer van start. Woensdagavond zijn we weer gestart met onze repetities bij Buurtvereniging Gorecht in het gebouw Corazon. We hebben er allemaal erg veel zin in en we kijken er ontzettend naar uit om op den duur weer te kunnen en mogen optreden.”

Via De Regiokrant