De Oleander wint ANWB Verkeersplein

STADSKANAAL – De openbare basisschool De Oleander in Stadskonaal is een van de winnaars van een ANWB Verkeersplein geworden. 

Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om hen te helpen bij de ontwikkeling van hun fietsvaardigheden, is de ANWB eerder dit jaar de actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ gestart. Bij deze actie werd in iedere provincie één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. Hier kunnen kinderen van groep 1 tot en met groep 8 veilig oefenen en ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. Meer dan 300 scholen hebben zich voor de actie opgegeven.

Welke scholen een ANWB Verkeersplein krijgen, is mede bepaald door het publiek. In totaal zijn meer dan 120.000 stemmen uitgebracht. De Oleander had in de provincie Groningen de meeste stemmen gekregen. De feestelijke opening is op vrijdag 24 september vanaf 9.00 uur op het schoolplein aan de Meidoornstraat 19 in Stadskonaal.

Via De Nieuwsbode