Delfzijlse werkt aan Art Center in Eemsdelta


DELFZIJL – Kim van der Laan (25) uit Delfzijl wil een Art Center oprichten. Ze is bezig een stichting op te richten en vrijwilligers te werven. Het creatieve centrum moet de naam Kans & Kunst krijgen.

In Kans & Kunst krijgen creatieve mensen uit Eemsdelta en omstreken gelegenheid zich te ontwikkelen. Het centrum moet ergens in Delfzijl of Appingedam komen, zo is het plan van Van der Laan. ,,In het Art Center werd Art Wall gerealiseerd met diverse kunstvormen door verschillende doelgroepen. Ook komt er een Coffee Corner en zullen er diverse ruimtes te huur zijn, zoals Single Rooms, Double Rooms, Meeting Rooms, het Atelier en een zaal. Verder komt er ruimte voor presentaties, bijeenkomsten, exposities, diverse creatieve activiteiten’’, zo laat de Delfzijlse weten. De ruimten worden ingericht met tweedehandse meubels en accessoires.

Voordat het hele plan gerealiseerd kon worden, is er een team nodig. Van der Laan is daarom op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen en die met haar zitting willen in het bestuur van de stichting Kans & Kunst. Wie belangstelling had, kon een bericht sturen naar konsenkunst@hotmail.com.

Kim van der Laan is zelf gepassioneerd tekenaar neemt opdrachten aan onder de naam Den Tekentafel. Ze doet dit al zo’n vijf jaar en wil met Kans & Kunst nu een volgende stap in haar ontwikkeling zetten.

Via De Eemslander