Dertiende Herfstwandeling in Ekehaar

Wandelen in de omgeving van Ekehaar.

Wandelen in de omgeving van Ekehaar. (Eigen foto)

EKEHAAR – Wandelgroep De Eekhof zal op zondag 10 oktober de dertiende Herfstwandeling voor wandelaars en nordic-walkers houden.

Deelnemers hebben vanaf het dorpshuis De Eekhof aan de Oal Diek 3 in Ekehaar dit jaar de keuze uit vier routes. De 10 en 15 kilometer starten tussen 09.00 en 13.00 uur en de 20 en 25 kilometer tussen 09.00 en 12.00 uur. De tochten gaan over verharde of onverharde wegen en paden door de prachtige natuur van het Drentse landschap. De uitgezette routes lopen deze keer zuidoostelijk van het dorp Ekehaar. Afhankelijk van de gekozen route werd gewandeld door of langs de dorpen Ekehaar, Amen, Vredenheim, Grolloo en de wijde omgeving hiervan. De gevarieerde wandelingen gaan langs houtwallen, weiden en essen, over heideveldjes en door de omgeving van de Drentsche Aa. Onderweg kon men genieten van de natuur in kleurige herfsttooien, vallende bladeren, vele soorten paddenstoelen, boerderijen, landerijen, koeien…… 

Inschrijving op het plein bij dorpshuis De Eekhof aan de Oal Diek 3 is mogelijk vanaf 08.45 uur. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een kopje snert. Wsv Wandelgroep De Eekhof te Ekehaar is aangesloten bij de KWBN.

Meer informatie is te vinden op www.wandelgroepdeeekhof.nl of op te vragen via info@wandelgroepdeeekhof.nl, 0592-389210 of 0592-389270. 

Via De Schakel