Dorpsraadpleging in Uithuizen over zorgvoorziening

UITHUIZEN – In Uithuizen werd woensdag 30 juni een doorlopende bijeenkomst gehouden over het nieuwe woonzorgconcept.

Zorgorganisaties Noorderzorg, Cosis en Lentis gaan samenwerken aan de Oude Tilsterweg 23 in Uithuizen. Ze slaan de handen ineen om in Uithuizen niet alleen nieuw te bouwen, maar ook een nieuwe vorm van zorg neer te zetten. Op deze plek komen wonen, ontmoeten, welzijn, (verpleeghuis)zorg, dagbesteding en dienstverlening samen.

Intensieve zorgvraag 

Noorderzorg, Cosis en Lentis richten zich voornamelijk op 24-uurszorg voor mensen met een intensieve zorgvraag. De wens is om samen te gaan werken in onder meer de nachtzorg, het inzetten van specialistische kennis en facilitaire ondersteuning. Ook zoekt men de samenwerking met de inwoners, de lokale voorzieningen, organisaties en verenigingen van Uithuizen.

Aanmelden 

De bijeenkomst van eind deze maand werd georganiseerd door Cosis, Noorderzorg en Lentis. Inwoners worden uitgenodigd om mee te denken over het nieuwe woonzorgconcept en de samenwerking tussen inwoners en organisaties in Uithuizen en omgeving. De dag is bedoeld voor iedereen, jong en oud. In een speelse vorm gaan de deelnemers ongedwongen ervaringen en standpunten uitwisselen en kennis en ervaringen delen. Mensen die willen meepraten, kunnen zich voor maandag 21 juni aanmelden via communicatie@noorderzorg.nl.

Dit samenwerkingsproject maakt onderdeel uit van het Groninger Zorgakkoord. Meer informatie is te vinden op www.gza.nl.

Via De Ommelander

Reizen Laos