Dr. s-Cool Art op Aletta Jacobs College

Professionele graffitikunstenaars en leerlingen uit klas 2 bezig op het schoolplein

Professionele graffitikunstenaars en leerlingen uit klas 2 bezig op het schoolplein

HOOGEZAND – Overal waar je keek – in het gebouw en op het schoolplein – zag je coole kunst op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. De donderdag voor de herfstvakontie werd namelijk de dr. s-Cool Art-dag voor de onderbouw van het vmbo georganiseerd, met als thema groepsdynamica.

De eersteklassers maakten samen met hun mentoren een kunstwerk voor in de lokalen van de (deel)school. De tweedeklassers vmbo maakten onder begeleiding van een professioneel kunstenaar samen met hun klasgenoten een groepskunstwerk. Daarvoor waren graffitikunstenaars uitgenodigd, een fotograaf, een kunstenaar die met hout werkt, iemand die kunst maakt met bamboe, een kunstenaar die werkt met verschillende drukwerktechnieken en een kunstenaar die met oud speelgoed en restmateriaal sculpturen maakt.

Op het Aletta Jacobs College is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het biedt leerlingen de gelegenheid om de wereld om zich heen te leren bekijken en na te denken over wat deze wereld met hen doet. Daarom is er in alle deelscholen ook een breed aanbod van lessen en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur.

Via De Regiokrant