Drenthe bedankt alle vrijwilligers

De Super Prestige Veldrit in Gieten kon niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers.

De Super Prestige Veldrit in Gieten kon niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers. (Foto: Henry Koops)

AA EN HUNZE – De gezamenlijke Drentse vrijwilligerssteunpunten hebben op 10 mei het filmpje Mensen maken Drenthe gelanceerd. De kern van de film is: Zonder vrijwillige inzet zijn we nergens. Vrijwilligers maken Drenthe en daar willen we jullie heel hartelijk voor bedanken.

,,Zoveel mensen die zich vrijwillig inzetten: dat verdient waardering”, vindt ook Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning.

Al jaren vinden de coördinatoren van de steunpunten elkaar in een provinciaal overleg. ,,Deze overleggen zijn onverminderd inspirerend en zeer functioneel. Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar vrijwillige inzet onder de noemer Mensen maken Nederland. Een mooie gelegenheid om provinciaal de krachten te bundelen en de Drentse inzet in een filmpje te laten zien”, vertelt vrijwilligerscoördinator Antoinet Blom van Impuls.

,,Een korte film waaraan door alle twaalf gemeenten is meegewerkt door inzet van vrijwilligers en het beschikbaar stellen van locaties. Een filmpje waarin de diversiteit van zowel de vrijwilligers en van het vrijwilligerswerk getoond werd. Deze film met de titel Mensen maken Drenthe werd met een diepe buiging opgedragen aan alle Drenten die zich al jaren belangeloos en met hart en ziel inspannen voor onze eigen provincie.”

Het filmpje is te vinden op de website www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl.

Via De Schakel

Reizen Laos