Drukke Open Cultuurdag in cultuurcentrum Kielzog

Luisteren naar muziek tijdens de Open Cultuurdag.

Luisteren naar muziek tijdens de Open Cultuurdag.

HOOGEZAND – Het was gezellig druk zaterdagmiddag in cultuurcentrum het Kielzog in Hoogezand, dat de hele middag boordevol stond van de culturele activiteiten tijdens de presentatie van cultureel Midden-Groningen.

Alles was vertegenwoordigd tijdens deze Open Cultuurdag. Bezoekers konden zich laten verrassen door de talenten van muziekschool De Notenboom, luisteren naar verhalen van het Dichterscollectief, of genieten van het Kielzog Orkest. En heel belangrijk: de toegang was gratis. Van foyer tot theaterzaal: het hele gebouw stond in het teken van cultureel Midden-Groningen.

Bij aankomst werd men ontvangen door een authentieke bus van het Nationaal Busmuseum en een stoere vintage brandweerwagen van het Nationaal Brandweermuseum. Met korte voorstellingen, gedichten, muziek en gezellige kraampjes werd het een middag boordevol culturele activiteiten. De bezoekers konden kennismaken met verenigingen als muziekschool De Notenboom, Fanfarecorps HS, de Fraeylemaborg, The Famondio Singers, Stichting Historisch Vertellen, het Nationaal Brandweermuseum, Kunstuitleen Slochteren St. Artos, De Wijk De Wereld, Biblionet Groningen, het Nationaal Busmuseum, Stichting Beleveniscollectief, Marketing Midden-Groningen, Aparterie Maria Clobus, Christelijk Fanfarekorps Juliana, dweilorkest De Bladbloazers, Dichterscollectief Gerard Rozeboom en Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts.

Via De Regiokrant