DTTC doet mee aan Oldstars Sportweek

Bettine Vriesekoop legt een deelnemer de beginselen uit.

Bettine Vriesekoop legt een deelnemer de beginselen uit. ( )

APPINGEDAM – Tafeltennisvereniging DTTC in Appingedam krijgt vrijdag 1 oktober niemand minder dan voormalig topspeelster Bettine Vriesekoop op bezoek. 

Tijdens de eerste Oldstars Sportweek Groningen van 25 september tot en met 1 oktober, kunnen ouderen 7 dagen lang bij verschillende sportverenigingen in de provincie gratis kennismaken met diverse aangepaste OldStars spelvormen. 

Zo ook bij DTTC uit Appingedam. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. 

Op Nationale Ouderendag op 1 oktober werd de week officieel groots afgesloten tijdens de OldStars Beweegdag op sportcomplex Corpus den Hoorn in Groningen. 

Bij OldStars Tafeltennis DTTC  aan de Pastorierlaan 2 is Bettine Vriesekoop van 15.00 tot 17.00 uur (14.30 uur inloop) van de partij. Meer info/aanmelden: dttc78@gmail.com

OldStars voor alle ouderen 

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij werd sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. 

Laagdrempelig

Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Gezamenlijk initiatief

De OldStars Sportweek is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen. Het werd ondersteund door de provincie Groningen. Tijdens de OldStars Sportweek bezoeken diverse sporticonen, zoals Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander, de provincie.

Via De Eemslander