Dubbelexpositie in Adorper kerk

ADORP – In de kerk van Adorp is volgende maand een nieuwe tentoonstelling met werk van Annet Hamster en Erik van Ommen te zien. 

De dubbelexpositie werd georganiseerd door de Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge. Door de genomen maatregelen als gevolg van de coronapandemie was het lange tijd onmogelijk om een tentoonstelling te organiseren.

Keramiek 

In de nieuwe expositie is onder meer keramiek te zien van de in Garsthuizen geboren en in Assen woonachtige Annet Hamster (1939). Zij volgde tussen 1978 en 1982 een opleiding aan het Instituut Creatieve Ontwikkeling in Assen. Daarna ging ze door zelfstudie verder als autodidact. Vanaf 1991 specialiseerde ze zich in de combinatie van kristalzuren en porseleinklei.

Houtsnedes 

Ook worden er in Adorp houtsnedes van de hand van Erik van Ommen (1956) getoond. De kunstenaar uit Vries volgde zijn opleiding volgde aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen. Hij maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke realisten en exposeerde in musea en galerieën in binnen- en buitenland. ,,Kunst en natuur zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Daarom zet ik mij als beeldend kunstenaar in voor het behoud van datgene wat mij inspireert”, zegt hij.

De tentoonstelling is op 5, 11 en 12 september tussen 14.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken.

Via De Ommelander