Eemsdelta gaat ‘laanbomen’ vervangen

EEMSDELTA – In de gemeente Eemsdelta worden aankomende winterperiode worden op meerdere plekken laanbomen vervangen. Dit zijn alleenstondende bomen langs lanen, straten, wegen en in parken. Voor elke gekapte boom, komt een nieuwe boom terug.

Eemsdelta is van plan om in totaal deze winterperiode 154 laanbomen te vervangen. Laanbomen zijn alleenstondende bomen die langs lanen, straten, wegen en in parken stonden, zoals een eik, beuk, iep, berk of plataan.
Zieke bomen die een risico vormen, worden gekapt, nieuwe bomen worden aangeplant. Dit werd op meerdere plekken in de hele gemeente gedaan.

Liefst zelfde plek

Voor elke gekapte boom werd een nieuwe teruggeplant. Waar het kon, doet men dat op dezelfde locatie. Het is volgens de gemeente niet altijd mogelijk om op precies dezelfde locatie terug te planten. Voor het vervangen van die bomen werd een plek in de directe omgeving gezocht of ergens anders in de gemeente, waar de nieuwe boom oud kon worden.

Vergunningen

Voor bomen die Eemsdelta binnen de bebouwde kom wil kappen, moet een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Voor bomen buiten de bebouwde kom moet een melding bij de provincie worden gedaan. 

Op de webpagina www.eemsdelta.nl/essentaksterfte staat een kaart waarop te zien is om welke bomen het gaat.

Via De Ommelander