Eldorado zamelt flessen in voor De Speulakker

ZUIDWOLDE – Bij tuincentrum Eldorado in Zuidwolde stonden sinds kort twee containers waarin plastic statiegeldflessen gedoneerd kunnen worden. Het geld dat werd opgehaald met de inzameling van deze flessen zal worden ingezet voor de nieuwe Speulakker aan het Akkerveld in Zuidwolde. 

De Speulakker moet een nieuwe ontmoetingsplek worden waar jong en oud zich kon vermaken. Om geld in te zamelen voor de nieuwe speeltuin, is een flessenactie opgezet. Het eerste inleverpunt in Zuidwolde is tuincentrum Eldorado. Men kon de flessen tijdens openingsuren bij de uitgang van de winkel inleveren in de daarvoor bestemde containers. Vanaf 1 juli zit er ook op de kleinere flesjes statiegeld. De actie loopt tot 1 oktober.

Twee speeltuinen 

Inwoners van Zuidwolde willen in het dorp graag twee nieuwe speeltuinen realiseren: een op het Kosterijland en allereerst een op het Akkerveld. Er worden diverse initiatieven opgezet om geld in te zamelen, waaronder dus de actie bij Eldorado. Meer informatie over de diverse acties werd gedeeld op de Facebookpagina van De Speulakker.

Via De Ommelander

Reizen Laos