Elze en Aaltje Kostwinder-Ploeg: diamanten echtpaar in Winsum

WINSUM – Elze en Aaltje Kostwinder-Ploeg uit Winsum hebben woensdag een bijzondere mijlpaal bereikt: het echtpaar was die dag precies zestig jaar getrouwd.

Het diamanten echtpaar kreeg gisterochtend bezoek van wethouder Kristel Rutgers van Het Hogeland. Zij bracht namens de gemeente de felicitaties over, 

Echte Hogelandsters

Elze Kostwinder en Aaltje Ploeg zijn echte Hogelandsters. Beiden zijn geboren en getogen in Adorp. Kostwinder kwam op 16 januari 1937 ter wereld, zijn vrouw op 6 juni 1940. De twee hadden elkaar al in de schoolbanken leren kennen en trouwden op 3 november 1961 in hun geboorteplaats. Het echtpaar had drie kinderen: een dochter van 59 en twee (tweeling-)zonen van 58. De tweeling werd geboren op hun huwelijksdag: 3 november. Verder had het echtpaar zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen gekregen. 

Handbal en voetbal

Kostwinder ging na de lagere school aan de slag als boerenknecht en hielp bijvoorbeeld bij het melken van koeien. Na zijn diensttijd ging hij onder andere voor een transportbedrijf, als vrachtwagenchauffeur, werken. Zijn echtgenote werkte als administratief medewerker. Het echtpaar woonde tot 2004 in Adorp. In april van dat jaar verhuisden ze naar Winsum. Elze Kostwinder was tot op hoge leeftijd actief bij voetbalvereniging Hunsingo, inmiddels opgegaan in vv Winsum. Eerder zette hij zich in Adorp ook al in voor de plaatselijke voetbalclub, die inmiddels niet meer bestaat. Zijn vrouw handbalde en zaalvoetbalde en was als vrijwilliger actief in De Twaalf Hoven.

Via De Ommelander