Entreegebied Hendrik Kok krijgt Drentse uitstraling

Het entreegebied van Hendrik Kok krijgt een heideveld met 'schapen'.

Het entreegebied van Hendrik Kok krijgt een heideveld met ‘schapen’. (Foto: Henry Koops)

ROLDE – Het entreegebied van zorgcentrum Hendrik Kok werd verrijkt met een stukje Drents landschap: een speciaal ingericht heideveldje met een aantal schapen, uitgevoerd met natuursteen romp (zwerfkei) en metalen kop.

Het entreegebied is een natuurlijke ontmoetingsplaats voor de bewoners. Bedoeling is om die functie met dit project verder te versterken. De keuze voor een oud Drents tafereel in deze buitenruimte sluit tevens aan bij soortgelijke (sfeer)beelden in de binnenruimten van Hendrik Kok.

De schapen worden op donderdag 14 oktober vanaf 10.00 uur aangevoerd en met het daarvoor benodigde materieel geplaatst. Betrokkenen/aanwezigen hierbij zijn bewoners van Hendrik Kok, Interzorg, beeldend kunstenaar Bas van Swieten, hoveniersbedrijf De Boer en de Stichting Vrienden van Hendrik Kok.

Het project werd gefinancierd door de Vrienden van Hendrik Kok, de stichting die de bewoners van Hendrik Kok extra ondersteuning biedt met allerlei faciliteiten buiten de reguliere zorgbudgetten om.

Via De Schakel