Eredivisiefinale tafeltennis met Klimaatgroepstars Middelstum

MIDDELSTUM – Op initiatief van een aantal clubs in de eredivisie van het tafeltennis zal er toch nog om het landskampioenschap worden gespeeld. Klimaatgroepstars uit Middelstum is een van de deelnemers aan de ‘eredivisiefinale’.

In verband met de coronamaatregelen werd eerder besloten de competitie stil te leggen. Nu werd er in een aangepaste vorm alsnog om het landskampioenschap gestreden. Zes van de negen eredivisieclubs willen deelnemen aan dit evenement, dat gehouden werd op 13 en 14 mei in Hilversum. Een van de deelnemers is Klimaatgroepstars Middelstum.

Voldoende representatief

Hoewel het kampioenschap nu dus met een toernooi werd beslist, is de tafeltennisbond wel van mening dat het kampioenschap voldoende representatief is, aangezien er zes van de negen ploegen meedoen. De winnaar mag zich dan ook met recht kampioen van Nederland noemen. De Middelstummers waren één keer de beste van het land: in 1999 onder de naam Ankerstars.

Regelmatig getest

Het evenement én de voorbereiding daarop geschied onder de voorwaarden van het topcompetitieprotocol van NOC*NSF. Dat houdt bijvoorbeeld in dat alle spelers regelmatig worden getest op corona.

Via De Ommelander

Reizen Laos