Expositie van Noordgangers in Thesinge

Lucht boven het Hogeland door Marten van Holten.

Lucht boven het Hogeland door Marten van Holten.

THESINGE – In B4, voorheen de BartArtBox, aan de Thesingerweg in Thesinge werd zaterdag 18 september om 16.00 uur een nieuwe expositie van De Noordgangers geopend.

De Noordgangers is een kunstenaarstrio dat bestaat uit Reinier van den Berg (Maastricht 1959) , Marten van Holten (Amsterdam 1958) en Huib van der Stelt (Amsterdam 1965).

Groninger landschap

Ieder lid van de Noordgangers is zelfstandig kunstenaar. Wat bij hen de overeenkomst is, is dat ze eigenlijk continue met het Groninger landschap in hun werk bezig zijn. In de vorm van film, in hout, verf, of hoe het hen het beste is om dat vast te leggen. Veel van hetzelfde zal het niet worden. Dat is nu juist datgene dat het spannend maakt. Door deze drie samen in een expositie te zien geeft dat een breed beeld van opvattingen, waardoor de kijker/beschouwer zijn voorkeur welzeker gaat vinden.

De locatie B4 in Thesinge is ruim en geeft de kijker goed afstand bij het beschouwen van de werken,. Dat is niet alleen handig omdat het waarschijnlijk druk werd met kijkers maar ook om de werken individueel/ apart goed in ogenschouw te nemen.

De Noordgangers hebben, na hun oprichting in 2017, met enige regelmaat geëxposeerd. Hun doel is om het eens anders te doen en dat denken ze op deze manier te kunnen doen. 

Via De Eemslander