Extra lessen ICT en techniek in aardbevingsgebied

Het is de bedoeling dat de kinderen op deze manier een goede aansluiting op de arbeidsmarkt krijgen. In het project Kansrijke Groningers werken scholen uit het basis-, voortgezet en middelbaar onderwijs samen om jonge Groningers een goede toekomst te geven. Daarmee bereiken ze zo’n 20.000 leerlingen.

De bedoeling van Kansrijke Groningers is dat leerlingen al op jonge leeftijd in aanraking komen met de mogelijkheden van ICT en techniek en ontdekken waar hun talenten en interesses liggen. Ook zijn er buitenschoolse technieklessen, waarbij ze in contact komen met ondernemers uit de omgeving. Hierdoor moeten ze een beeld krijgen van het soort werk er op gebied van ICT en techniek in onze regio is. In het project werken onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samen. 

Kansrijke Groningers werd voor het grootste deel gefinancierd door Economic Board Groningen, gemeenten en de provincie. De provincie Groningen 400.000 euro mee. Daarnaast werd het project ook ondersteund door Werken aan Ontwikkeling uit het Nationaal Programma Groningen.

Via De Ommelander

Reizen Laos