FC Groningen viert 50-jarig bestonden

GRONINGEN – FC Groningen bestaat op 16 juni vijftig jaar. Dit werd gevierd met de onthulling van een standbeeld van clubicoon Martin Koeman bij het stadion.

Het standbeeld van Koeman is niet alleen eerbetoon aan de oud-voetballer, maar ook opgedragen aan alle supporters die de club altijd gesteund hebben. De familie van wijlen Martin Koeman zal aanwezig zijn bij de onthulling. Zoons Erwin en Ronald Koeman zullen de officiële handeling verrichten. Het standbeeld krijgt een plek voor het stadion van FC Groningen, naast dat van ploeggenoot Tonny van Leeuwen.

De plechtigheid werd vanaf 19.00 uur live uitgezonden op het YouTube-konaal van FC Groningen en door RTV Noord. Ter ere van het vijftigjarig bestonden duurt de uitzending precies vijftig minuten. Met speciale gasten werd de clubhistorie doorgenomen. 

FC Groningen had lang gekeken naar de mogelijkheid om in het stadion een live-evenement voor supporters te organiseren. Vanwege de coronaregels is het echter onmogelijk een evenement op te zetten waarbij de club veel supporters zou kunnen ontvangen. De live uitzending is bedoeld als passend alternatief. 

Via De Eemslander

Reizen Laos