Financiële hulp in coronatijd voor zelfstandig ondernemers Eemsdelta

EEMSDELTA – Zelfstandig ondernemers in de gemeente Eemsdelta die financiële hulp nodig hebben als gevolg van de coronacrisis kunnen hiervoor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 4) aanvragen. 

De aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of bedrijfskrediet kon met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021 bij de gemeente Eemsdelta aangevraagd worden. Het college had hiertoe deze week besloten. Tozo is een door het Rijk ingevoerde regeling.

Verlenging Tozo-regeling

Wethouder Hans Ronde: ,,Zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers hebben het financieel nog steeds zwaar. Ik ben daarom blij dat we onze ondernemers dankzij de verlenging van de regeling langer kunnen ondersteunen.”

De Tozo-regeling biedt financiële hulp en voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. Daarnaast is het mogelijk een bedrijfskrediet aan te vragen om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen. Zelfstandig ondernemers kunnen sinds maart vorig jaar gebruikmaken van de Tozo-regeling.

Tozo aanvragen

Een aanvraag indienen voor de Tozo 4 regeling kon via een aanvraag-formulier op www.werkpleinfivelingo.nl.  

Via De Ommelander

Reizen Laos