Fleur Koeman (15) brengt tweede boek uit

NIEUW-BUINEN – Fleur Koeman uit Nieuw-Buinen is nog maar 15 jaar, maar werkt al hard aan een heuse schrijverscarrière. Vorige week is haar fantasyboek ‘Kind van de Maan, de lege wereld’ uit gekomen.

De 15-jarige Fleur is dol op schrijven. ,,Als klein meisje schreef ik al lange opstellen en verhalen.’’ Dit gegeven, en de voorliefde voor de Griekse mythologie, had twee jaar geleden al geresulteerd in het eerste boek van de trilogie die ze wil schrijven. ,,Het was op de verjaardag van m’n broertje da tik ineens het idee kreeg om te gaan schrijven. Ik bleef maar schrijven en dat resulteerde in ‘Kind van de Maan, de ondode krijgers’. Ik hou van fantasy, maar ook van Griekse mythologie en in het boek kon de echte wereld en de fantasy met elkaar vermengen. M’n moeder zei dat ik het moest opsturen naar een uitgeverij, maar dat zag ik eerst niet zo zitten. Uiteindelijk hebben we het toch gedaan en na zo’n twee maanden kreeg ik bericht dat uitgeverij Boekscout het wilde uitgeven. Daar was ik natuurlijk heel blij mee!’’

‘Kind van de Maan, de lege wereld’ gaat over Lysanne van Doorn. Na de strijd tegen Tantalus, had Lysanne van Doorn een nieuwe vijand en ze kon niet om haar heen. Ze werd wakker in het huis van een bekend godenkind, Troy Baker, samen met Roan Kahen. Ze wist niet hoe ze er was gekomen. Wanneer Troy, Roan en Lysanne naar buiten gaan komen ze erachter dat ze de laatste drie ‘gewone’ mensen op aarde zijn en er is maar één manier waarop ze dat kunnen oplossen. Door de werken van Heracles uit te voeren. Hierbij gaan ze heel Griekenland door waarbij ze vele gevaren tegenkomen. Zou het de drie vrienden lukken om de werken goed uit te voeren? Gaan ze de mensen terug brengen? Het boek is het vervolg op ‘Kind van de Maan, de ondode krijgers’, dat in 2020 is bekroond met de publieksprijs Boekgoud in de categorie Fantasy.

Toneelschool
Ondanks haar jonge leeftijd had Fleur wel de ambitie om te blijven schrijven. ,,Maar dan wel als hobby erbij, want ik wil graag naar de Toneelschool en actrice worden. Voorkeur voor televisie of film heb ik niet, het lijkt me allebei leuk om te doen. Het zijn in ieder geval allebei creatieve beroepen.’’ Ook de leraren en medeleerlingen van de Havo 4-leerlinge op scholengemeenschap Ubbo Emmius vinden haar hobby leuk. ,,Ik heb tot nu toe veel positieve reacties gehad.’’ Binnenkort begint Fleur aan het derde en laatste deel van de trilogie. ,,Over de andere twee boeken heb ik beide keren zo’n 9 maanden gedaan en ik denk die tijd nu ook nodig te hebben. Als ik een goed idee heb, schrijf ik dat meteen op. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een schrijfblokje naast m’n bed liggen, mocht er iets te binnen schieten. Het derde deel uit de trilogie ‘Kind van de Maan’ moet eind 2022 verschijnen.

Het 152 pagina’s tellende ‘Kind van de Maan, de lege wereld’ werd onder meer verkocht bij The Read Shop en Intertoys in Stadskonaal en via de websites van uitgeverij Boekscout en Bol.com.

Via De Nieuwsbode