Fling verzorgt optreden in kerk Woltersum

WOLTERSUM – In de kerk van Woltersum werd zondag 21 november, aanvang 14.00 uur, een optreden verzorgd door Fling.

Fling speelt Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door een eigenzinnige aanpak.

De laatste acht jaar had Fling met vier verschillende muziekprogramma’s getourd langs de theaters van Nederland. Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma.

Op maat gemaakt

Dat programma is op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikonten zijn multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie werd beschouwd als een van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze werd internationaal geroemd en gezien als een autoriteit, is daarom veel gevraagd als docent en had talloze workshops verzorgd. In dit programma is ze ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument.Naast de Uilleann pipes bespeelt hij ook whistles, bouzouki en gitaar.

Het concert start om 14 uur en kaarten zijn te reserveren via www.flingmusic.com

Via De Eemslander