Foxholster geeft zichzelf aan na dodelijke steekpartij in Delft

DELFT – De politie had gisteren een 30-jarige man uit Foxhol aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Delft, waarbij eerder deze week een 58-jarige inwoner van die plaats om het leven kwam. De Foxholster gaf zichzelf aan op een politiebureau.

De politie kreeg maandagavond rond 20.30 uur een melding dat er een gewond persoon lag op de galerij bij een woning aan de Burgwal in Delft. Toegesnelde agenten troffen daar een man met steekwonden aan en startten direct de reanimatie. Ook een Mobiel Medisch Team verleende eerste hulp. Het zwaargewonde slachtoffer, een 58-jarige man uit Delft, overleed echter ter plaatse.

Agenten zochten in de omgeving van de galerij naar verdachte personen. Daarbij werden ook speurhonden ingezet. Er werden geen verdachten aangetroffen. De politie zette de omgeving rondom de galerij af en forensisch rechercheurs zochten naar sporen. Ook werd een Team Grootschalige Opsporing geformeerd om de toedracht van het overlijden van het slachtoffer te onderzoeken.

Dinsdagochtend meldde de 30-jarige man uit Foxhol zich bij een politiebureau. Agenten hebben de man aangehouden en zijn betrokkenheid bij de dood van het 58-jarige slachtoffer werd nader onderzocht. De verdachte zit in beperkingen en hij mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat.

Via De Regiokrant