Fruitpersdagen in Blauwestad

BLAUWESTAD – In Blauwestad worden zondag 19 september en zondag 17 oktober weer de fruitpersdagen gehouden. Het is de derde keer dat dit evenement plaatsvindt.

Bij de schuur in de boomgaard van Park van Pomona werd de mobiele fruitpers van Golden Raand opgesteld. Iedereen kon hier langskomen tussen 10.00 en 16.00 uur om fruit uit eigen tuin te laten persen en verpakken. Het sap is vervolgens lange tijd houdbaar. 

Aanmelden kon door een bericht te sturen naar info@mobielefruitpersgoldenraand.nl of info@parkvanpomona.nl. De organisatie verzoekt aan te geven hoeveel fruit men ongeveer meebrengt om te laten persen. Dit is nodig om een planning kunnen maken  zodat bezoekers niet lang op uw beurt hoeven te wachten. 

Het is ook mogelijk om fruit te plukken in de boomgaard van Park van Pomona en de oogst ter plekke te laten persen. Daarnaast omvat de boomgaard velden met wilde bloemen. Hier mag een grote bos geplukt worden. Voor alles werd een kleine vergoeding  gevraagd. De schuur en de boomgaard zijn te vinden aan de Elfenbank 37-a in Blauwestad. 

Via De Eemslander