Gasberaad-boegbeeld Susan Top neemt wandelend afscheid

LOPPERSUM – Met een wandeling door de provincie neemt Susan Top afscheid van het Groninger Gasberaad. De tocht start in Loppersum. 

Van maandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober wandelt Susan Top van dorp naar dorp. Onderweg zal ze langsgaan bij een aantal gedupeerde Groningers. Tijdens de wandeling zullen genodigde professionals, Kamerleden en andere betrokkenen steeds apart een stukje meewandelen. De wandelingen eindigen iedere dag in een dorp waar ze op een terras of in een dorpshuis ook nog bewoners met hun eigen verhaal hoopt te ontmoeten.  Over hoe Groningers onderling samen verder moeten, wil Susan Top graag met ze in gesprek.

De Moarstee in Stedum

Maandag 27 september start ze in Loppersum en loopt ze via Wirdum en Garrelsweer naar Stedum. Om ongeveer 17.00 uur komt Top aan bij De Moarstee in Stedum. Een dag later loopt ze door Delfzijl, via Borgsweer, Termunten, Termunterzijl naar Fiemel. Het informeel samenzijn is op deze dag vanaf ongeveer 17.30 uur uur in de kerk van Borgsweer.  Woensdag 29 september wandelt Top van Siddeburen naar Overschild, via Tjuchem, Steendam en een boottocht over het Schildmeer. ’s Avonds is er vanaf 20.00 uur een bewonersavond in dorpshuis De Pompel in Overschild. 

Dorpshuis ‘t Zandt

Donderdag 30 september loopt Top van Appingedam via Krewerd en Godlinze naar ’t Zandt. Om ongeveer 17.00 uur komt ze aan bij het dorpshuis in ’t Zandt. Vrijdag is de laatste wandeldag en loopt ze van Ten Post via Woltersum en Ten Boer naar Garmerwolde. Daar zwaaien leden en collega’s haar uit, vanuit dorpshuis De Leeuw.

Via De Ommelander