Gasselternijveen geniet van Koninklijke pannenkoeken

Senioren uit Gasselternijveen genieten van pannenkoeken op Koningsdag.

Senioren uit Gasselternijveen genieten van pannenkoeken op Koningsdag. (Eigen foto)

GASSELTERNIJVEEN – De Toet-Toet-Pannenkoeken-Express reed op Koningsdag door Gasselternijveen. De Spil-Express, de bus van dorpscoöperatie de Brug, werd voor de gelegenheid omgetoverd in een pannenkoeken-foodtruck met portofoon op het dak.

Een paar vrijwilligers van de Dorpsmaaltijd onder leiding van meesterkok Ruud Joppe bakten maandag 450 pannenkoeken. Op Koningsdag werden ze uitgedeeld en mocht iedereen die de Toet-Toet-pannenkoeken-Express tegenkwam een pannenkoek proeven. Afgaande op de enthousiaste reacties smaakten ze goed.  

Een leuke bijkomstigheid was dat de pannenkoeken gemaakt werden met producten uit het dorp: meel van de molen De Juffer, eieren van de Blauwe Bessen Boerderij en verdere benodigdheden van de plaatselijke Dagwinkel, aldus Piet Wolters van de dorpscoöperatie. 

De twee schoolmaatschappelijk werksters, Mareille Everts en Leonie ten Velde van Welzijnsorganisatie Impuls, zijn bekend bij de kinderen van de beide basisscholen uit het dorp als Tim en Flapoor. In die hoedanigheid bieden ze een sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. De kinderen zijn dol op Tim en Flapoor en dat was duidelijk te zien toen zij aankwamen op het veldje in de Schoenerstraat. Zo’n 50 kinderen kwamen daar naar toe om een pannenkoek, versierd met heerlijke snoepjes, van Tim of Flapoor te krijgen . 

Ook de ouderen werden getrakteerd op pannenkoeken. De bus stopte voor de deur van de deelnemers van de Huiskamer. De Huiskamer is de ontmoetingsplek voor ouderen uit het dorp en omliggende dorpen. Voor de deur werd voor deze mensen een verse pannenkoek gebakken. Af en toe leek het wel een reünie, aldus Carla IJntema, buurtwerker en activiteitenbegeleidster van de Huiskamer in Gasselternijveen. Het was heerlijk weer en de mensen kwamen naar buiten voor hun pannenkoek en spraken daar elkaar ook meteen weer even. In de Havenkade werd het ontmoetingsbankje van Margriet er bij gesleept en zo konden er ook nog wat mensen zitten. Super gezellig!

Zo werd Koningsdag in Gasselternijveen, ondanks de corona, toch een hele gezellige dag met veel vrolijke gezichten!

Via De Schakel

Reizen Laos